Ndotje alarmante e ajrit në Shkup e Tetovë
Shkup dhe në Tetovë sot është regjistruar ndotje e ajrit në nivele alarmante. Sipas matjeve nga Ministria e Ambientit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor, sasia e grimcave PH 10 në Shkup arrin nga 250 deri në 300 mikrogramë ndërsa në Tetovë është 300 mikrogramë.

Sipas specialistëve mjekë ndotja e ajrit po shkaktohet nga makinat dhe industria e pakontrolluar sidomos nga "Jugohromi".

Banorët në këto zona janë të shqetësuar për këtë nivel të ndotjes, pasi ndotja tej normave të palejuara shkakton sëmundje kancerogjene dhe jetë më të shkurtër. /albeu.com/
Shtuar më 21/01/2015, ora 11:41

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori