Mustafa del para gjykatës, a do të goditet korrupsioni?
Ish-kryeshefi ekzekutiv i Postës dhe Telekomit, Agron Mustafa, së bashku me Ejup Qerimin dhe Rexhë Gjonbalajn kanë dalë sot para Gjykatës në një seancë që ka filluar para pak çastesh, nën akuzat keqpërdorim të detyrës zyrtare Të tre janë të pranishëm në këtë seancë.

Aktakuza ndaj tyre, e ngritur nga Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës (PSRK), ka të bëjë me marrëveshjen PTK – Z-Mobile.

Në njoftimin e Prokurorisë Speciale, dërguar më 17 gusht të këtij viti, thuhej se Agron Mustafa, Ejup Qerimi dhe Rexhë Gjonbalaj po akuzohen se duke shfrytëzuar autoritetin zyrtar, nuk i kanë përmbushur detyrat e tyre zyrtare me qëllim që t’i shkaktojnë dëme materiale dikujt tjetër. Sipas njoftimit, Qerimi akuzohet për veprime të kryera gjatë periudhës kohore shkurt 2012-tetor 2014, kurse Agron Mustafa për veprime të kryera nga 19 shkurti 2015, kur ka marrë pozitën udhëheqëse e deri më 24 maj 2017, kur ki njëjti, edhe pse nuk ka qenë kompetent, kishte lidhur marrëveshjen për ekzekutimin e vendimit final.

Agron Mustafa dhe Ejup Qerimi në periudha të ndryshme kanë ushtruar detyrën e kryeshefit ekzekutiv të Telekomit të Kosovës, kurse Rexhë Gjonbalaj ka qenë kryetar i bordit të Telekomit.


Shtuar më 27/09/2018, ora 09:43

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori