MMPH ndalon punimet për WC publike
Pas shfaqjes së shqetësimeve të banorëve afër Sheshit “Zahir Pajaziti” të Prishtinës, rreth ndërtimit të toaleteve publike, inspektorët nga Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor kanë zhvilluar inspektimin në vendin ku janë duke u kryer punimet.

Ditë më parë, në adresë të Ministrisë së Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, ka arritur edhe peticioni i nënshkruar nga qytetarët, më kërkesën për ndalimin e ndërtimit të këtyre toaleteve.

Gjatë inspektimit janë vërejtur një numër i madh i shkeljeve në këtë projekt dhe është konstatuar se më së shumti janë shkelur ligjet të ndërtimit dhe planifikimit hapësinor. Gjithashtu gjatë vizitës së inspektorëve në drejtorinë për infrastrukturë lokale të komunës së Prishtinës, është vërejtur se në projektin kryesor, toalete publike e as lokacioni i tyre nuk janë të paraqitura në mënyrë grafike, mirëpo gjatë procesit të realizimit të punimeve për to është hartuar projekt plotësues.

Duke u bazuar edhe në konstatimin e zyrtarit për Planifikim në Drejtorinë e Urbanizmit të Komunës së Prishtinës, plani rregullues urban nuk ekziston për atë zonë e as nuk janë mbajtur diskutimet publike për këtë projekt, gjë që është në kundërshtim me ligjet në Kosovë. Me këtë rast, inspektorët kanë urdhëruar ndërprerjen e menjëhershme të punimeve, njofton Indeksonline.

Vendimi për ndërprerjen e punimeve do t’i dërgohet edhe Komunës së Prishtinës. Me këtë inspektim është arritur që të respektohen ligjet në fuqi në Republikën e Kosovës e gjithashtu edhe të adresohen shqetësimet e qytetarëve, sa herë që ato të mbërrijnë në adresë të Ministrisë së Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor. /albeu.com/
Shtuar më 26/04/2013, ora 18:43

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori