Mësoni si i trajtonte UÇK ushtarët serbë të kapur rob (VIDEO)
Zona Operative e Shalës e UÇK-së, më 6 janar të vitit 1999, kishin zë rob tetë ushtarë serb të cilët më 13 janar zëvendësohen më nëntë ushtarë të UÇK-së.

Në një video të publikuara nga arkivi i agjencisë së lajmeve AP, shihen tetë ushtarë serb të cilën u zunë rob në vitin 1999 në fshatin Bare të Shalës së Bajgores nga ushtarët">ushtarët e UÇK-së.

video flet njeri nga të zënit rob, i cili me një anglishte të çalë tregon që trajtimi i tyre është krejtësisht normal. Ai thotë se ata as nuk u rrahën, apo sulmuan nga ushtarët">ushtarët e UÇK-së.

Sipas tij, ushtarëve serb të zënë rob u është dhënë edhe ushqim si dhe veshmbathje.Përndryshe, ushtarët">ushtarët u morën peng pas luftimeve në territorin e mbajtur nga UÇK-ja në veri të Prishtinës.


Shtuar më 06/01/2019, ora 09:14

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori