Mbrojtja e të drejtave të fëmijëve, në Kosovë në nivele jo të kënaqshme
Kryetarja e Komisionit për të drejtat e fëmijëve, në Parlamentin e Kosovës, Suzana Novobërdaliu shprehet se respektimi i të drejtave të fëmijëve në Kosovë nuk është në nivel të kënaqshëm.

“Me të drejtat e fëmijëve nuk jemi në një pikë të mirë, mund të them se Kosova ka punuar këto 5 vitet e fundit duke hartuar ligje, legjislacione, kode, por që nuk zbatohen tërësisht. Kjo vlen edhe për të drejtat e njeriut në përgjithësi”, thotë Novobërdaliu.


Numri i fëmijëve që kryejnë punë të ndryshme, e që janë në kundërshtim me Ligjin dhe Konventën për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve, është mjaft i madh. /albeu.com/
Shtuar më 30/10/2012, ora 15:14

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori