MASHT pranon dështimet në arsim: Në vitin 2021 do t'i arrijmë vendet e zhvilluara
Programi për Vlerësimin Ndërkombëtar të Nxënësve, i njohur si PISA, i ka publikuar sot rezultatet e plota të testimit të nxënësve nga arsimimi fillor dhe i mesëm.

Sipas këtij vlerësimi Kosova është renditur pothuajse e fundit.

Por,lidhur me publikimin e këtij vlerësimi, ka reaguar Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, e cila me anë të një komunikate për media, ka treguar se e ka pranuar rezultatin e Vlerësimit Ndërkombëtar (PISA) 2015">2015, të cilat nuk treguan ndonjë arritje arsimore në Kosovë.

"MASHT ka thënë se janë të vetëdijshëm se ky proces ka pasur vështirësi në Kosovë, gjë që padyshim ka pasur impakt edhe në nivelin e arritshmërisë së nxënësve.

PISA 2015">2015 dëshmon se Kosova si vend i ri me sfida të shumta të ndërtimit institucional, mangësi infrastrukturore, kufizime financiare dhe resurseve tjera të domosdoshme përballet me cilësie të pamjaftueshme në fushën arsimore.

Mirëpo, MASHT-i gjithashtu thotë se nxënësit tanë në vitin 2021 do të krahasohen jo vetëm me moshatarët e tyre në rajon, por edhe me shtetet e tjera të zhvilluara e me traditë. /albeu.com/

Shtuar më 06/12/2016, ora 16:16
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori