Lushtakët dalin sot para gjykatës
Pëlqej
Sami Lushtaku dhe 23 të akuzuar tjerë pritet që të dalin sot para gjykatës në lidhje me arratisjen nga QKUK-ja.

Sami Lushtaku, djali i tij Mërgimi aktualisht deputet i Kuvendit të Kosovës dhe zyrtarë të Ministrisë së Drejtësisë e gardianë pritet të dalin sot para gjykatës në lidhje me akuzat për ikjen e Sami Lushtakut nga QKUK-ja në kohën kur kryetari i Skenderajt po gjykohej për krime lufte.

Seanca fillestare e këtij gjykimi ishte caktuar të mbahej më 25 shtator, por u shty ngase atë ditë munguan të akuzuarit Dardan Geci, Myrvete Lushtaku e Skender Tahiri, kurse as seanca tjetër e cila ishte paraparë për 7 nëntor nuk u mbajt për shkak se munguan të akuzuarit Lushtaku e Geci, ndërsa gjykata lëshoi urdhëresë për sjellje me detyrim të atyre që munguan.

Aktakuza lidhet me arratisjen nga QKUK-ja të Sami Lushtakut, Sahit Jasharit e Ismet Haxhës, tre të akuzuarve të Grupit Drenica në vitin 2014.

Në seancën e kaluar e cila ishte paraparë që të mbahej me datën 7 nëntor, prokurori i EULEX-it Romulo Mateus kishte kërkuar veçimin e procedurës ndaj të akuzuarve që mungonin, duke e konsideruar si fyerje për drejtësinë shtyrjen e këtij procesi gjyqësor.

Por gjyqtari Shasivar Hoti e kishte refuzuar kërkesën për veçim të procedurës me arsyetimin se në afat shumë të shkurtër do të caktohet seanca e radhës të cilën më pas e caktoi që të mbahej me datën 24 nëntor.
Shtuar më 24/11/2017, ora 13:22
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori