Kurz: BE është e plotë me Ballkanin Perëndimor
Kancelari austriak, Sebastian Kurz e ka përshëndetur marrëveshjen e arritur në Kuvendin e Maqedoni, i cili mundësoi shumicë prej dy të tretave, e cila është e patjetërsueshme për fillimin e procesit për ndryshimet kushtetuese që dalin nga Marrëveshja me Greqinë.

“Ajo jep një erë të fortë në anën e përpjekjeve për fillimin e bisedimeve me Maqedoninë e Veriut gjatë vitit të ardhshëm”, thotë Kurz.

Ai ka theksuar se afrimi i vendeve të Ballkanit Perëndimor drejt BE-së është prioritet i rëndësishëm i udhëheqësisë austriake dhe shtoi se pasi që këto vende të bëhen anëtare të BE-së, Unioni do të jetë i plotë.
Shtuar më 20/10/2018, ora 16:00

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori