Kryeparlamentari fushatë në facebook
Në profilin e tij në Facebook, kreu i Kuvendit Jakup Krasniqi ka thënë se politikani parimor duhet të përkujdesët për kualitetin e jetës së qytetarëve.

Ndërsa, qytetari duhet të vlerësojë kualitetet intelektuale dhe kombëtare të politikanit.

Më poshtë mund ta lexoni shkrimin e kryeparlamentarit Krasniqi:

I. Politikani parimor duhet të mendoj:

1. Për funksionimin e shtetit të se drejtës - që do të thotë të qeverisurit me ligje të standardeve evropiane pasi vetëm ato standarde garantojnë shtetin e së drejtës.
2. Për shtetin që kujdeset për kualitetin e jetës së qytetarëve - shtetin që punon për një drejtësi sociale, për shtetin që mendon për dinjitetin dhe krenarinë njerëzore e kombëtare të shtetasëve të vet. " Varfëria, thotë populli ynë, të qon në derë të hasmit".
3. Për shtetin që pushtetet i ka të ndara dhe që funksionojnë të pavarura e në respektim të ligjeve në fuqi.
4. Për shtetin që e ruan dhe shton për ditë pasurinë kombëtare e jo për atë që degradon çdo vlerë kombëtare e njerëzore.
5. Për shtetin që krijonë perspektivë për gjeneratën e ardhmërisë, duke i shfrytëzuar drejt pasuritë që ka, si ato njerëzore, tokësore e nëntokësore.
6. Për shtetin që zhvillon ekonomin dhe avanson përditë demokracinë. dhe
7. Për shtetin ku: mendimi i lirë, fjala e lirë, lëvizja e lirë dhe bashkimi janë vlera të pa kontestuara. Aty ku ngulfaten këto vlera, aty ku njerëzit friksohen të flasin e ti shprehim mendimet e bindjet e tyre, liria e demokracia kanë pushuar. Aty ku kanë ndodhur gjërat e tilla, aty është i domosdoshëm zgjimi për ndryshime të thella.

II. Qytetari duhet të mendoj:

1. Cili është kualiteti njerëzor, kombëtar, intelektual e politik i njerëzve që do ta përfaqësojnë, drejtojnë e sidomos a kanë kualitete morale për të qeverisur me vendin në emrin tim ( të qytetarit)?
2. Cila është rruga e këtyre njerëzve gjatë ngritjen në karierën politike, çfarë kualitete kanë, nga çfarë familje kanë dalë, nëpër çrrugë kanë ecur dhe cila është familja e tij ( e tyre) sot?
3. Cila është besueshmëria e këtyre njerëzve te qytetarët, sa me përkushtim janë duke udhëhequr me vendin apo kanë udhëhequr në të shkurën? sa janë të sinqertë në fjalët që flasin, sa janë të angazhuar sinqerisht për shkollimin dhe avansimin e gjeneratave të reja? Si i kanë avansuar dhe ke kanë avansuar në elitën intelektuale në Kosovë sot? A premton zhvillim e avansim të arsimit të lartë kjo elitë?!
4. Pse të rinjët tanë perspektivën e kërkojnë jashtë Atdheut e nuk e shohin në Kosovën e lirë që kaq shumë e dojnë.
5. Cila do të ishte për qytetarin, knaqëshmëria në drejtimin e vendit, a duhet vazhduar apo duhet ndryshuar mënyrën e qeverisjës së kombit nga të njajtit njerëz? Nga po ata njerëz që kanë degraduar jo vetëm qeverisjen, por edhe vlerat kulturore tradicionale të kombit tonë.
6. A mund të qeveriset vendi me çasjën e deritashme dhe a u lejohet këtyre njerëzve të qeverisinë ma me pasurinë kombëtare e publike dhe me ne vet?
7. A janë këta njerëzit e duhur që duhet t'ua besojmë ardhmërinë e fëmijëve tanë me vullnetin dhe votën tonë?

Nga përgjegjet që qytetarët japin në këto pytje, mvaret shumë kualiteti i qeverisjesë, i përfaqësimit dhe i jetës sonë, sot dhe neser. /albeu.com/
Shtuar më 01/09/2013, ora 17:31
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori