Kreu i OVL-UÇK-së Hysni Gucati përballet me Gjykatën Speciale më 1 tetor
Kryetari i OVL-UÇK Hysni Gucati të enjten, më 1 tetor në orën 15, pritet të dalë në sallën e gjyqit të DhomaveSpecializuaraKosovës (DHSK) në Hagë.

Në njoftimin për media të Gjykatës Speciale thuhet se kjo dajle do të mbahet në seancë publike.

Njoftimi
Të enjten, më 1 tetor në orën 15, në sallën e gjyqit të DhomaveSpecializuaraKosovës (DHSK) në Hagë do të mbahet paraqitja e parë e Hysni Gucatit.

Hysni Gucati u arrestua më 25 shtator në Kosovë nga Zyra e Prokurorit të Specializuar në bazë të një fletarrestimi dhe urdhri për transferim, të lëshuara nga një gjykatës i DhomaveSpecializuaraKosovës.

Për të dyshuarin është lëshuar fletarrestim për vepra penale kundër administrimit të drejtësisë, përkatësisht për frikësim të dëshmitarëve, hakmarrje dhe shkelje të fshehtësisë së procedurës, të parapara në Kodin Penal të Kosovës, sikurse përfshihen në nenin 15(2) të Ligjit nr. 05/L-53 për Dhomat e Specializuara dhe Zyrën e Prokurorit të Specializuar.

Paraqitja e parë e Hysni Gucatit do të mbahet në seancë publike, e cila mund të përcillet përmes transmetimit në Internet, me një vonesë të shkurtër në https://ëëë.scp-ks.org/sq/transmetim

Në njoftim thuhet se seanca mund të përcillet edhe nga galeria publike e sallës së gjyqit brenda mjediseve të DhomaveSpecializuaraKosovës. Gjithashtu, DHSK-ja ka një qendër të posaçme për median, nga e cila gazetarët mund të punojnë dhe përcjellin seancat me një vonesë të shkurtër.


Për shkak të masave për të parandaluar përhapjen e Kovid-19, numri i ulëseve në galerinë publike dhe në qendrën për median do të jetë shumë i kufizuar dhe regjistrimi paraprak është i nevojshëm.

Për regjistrimin paraprak, ju lutemi të dërgoni një mesazh elektronik në [email protected] deri në orën 14 më 30 shtator.

Në mesazh duhet të shënoni emrin dhe mbiemrin, datën e lindjes, shtetësinë, numrin e pasaportës/letërnjoftimit, përkatësinë tuaj (p.sh, person privat, diplomat i akredituar, OJQ/shoqëria civile) dhe të dhëna të tjera relevante. Gazetarët duhet të japin edhe emrin e organit të medias, vendin ku janë të bazuar, si edhe një skanim të kartelës së shtypit.

Do t’ju informojnë sa më shpejt nëse ka ulëse të lira. Kërkojmë mirëkuptimi tuaj duke mbajtur parasysh kufizimet e imponuara prej masave për shëndetin publik në përgjigje të COVID-19.
Shtuar më 29/09/2020, ora 14:21

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori