Kosovë, gjykatat joefikase përballë korrupsionit
Lufta kundër korrupsionit edhe gjatë vitit 2017">2017, ka qenë vazhdimisht pjesë e deklaratave të zyrtarëve të lartë shtetëror, por rezultatet konkrete kundër kësaj dukurie kanë munguar.
Autoritetet kompetente thotë se kanë ndërmarr veprime në këtë drejtim, por rezultate kanë qenë minimale në luftimin e kësaj dukurie.

Drejtori i Agjencisë Kundër Korrupsionit, Shaip Havolli tha për Radion Evropa e Lirë, se përpjekjet për luftimin e dukurisë së korrupsionit nuk kanë munguar, por nuk janë arritur rezultatet e duhura as gjatë vitit 2017">2017.

"Institucionet e zbatimit të ligjit, Prokuroria, Policia dhe agjencia po bëjnë kallëzime penale dhe po dërgojë në prokurori. Prokuroria po ngrit aktakuza, gjykata po i hedh poshtë. Në një farë forme, ka pasur akuza ose hedhje të topit të njëri-tjetri, megjithatë ka pasur pengesa gjatë zbatimit të ligjit dhe mendoj se duhet të adresohet çështja përgjegjësisë se ku është duke çaluar ky problem, me qellim që të ketë progres", tha Havolli.

Autoritetet në Kosovë thonë se brenda vitit 2017">2017 nga 381 kallëzime penale të pranuara nga janari deri në shtator 2017">2017, kanë proceduar (zgjidhur) 321 kallëzime penale apo 84.25%, ndërsa nga 630 persona në kallëzimet penale të pranuara, janë proceduar 681 raste. /REL/
Shtuar më 02/01/2018, ora 17:19

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori