Kosova, shteti i Evropës Juglindore më me shumë luftëtarë në Siri

Kosova është i vetmi shtet në Evropën Juglindore që ka luftëtarë ne numer te konsiderueshem në Siri.

Numri i shqiptarëve që luftojnë në Siri është diku tek 100-120 persona ose 0.006 % të shtetasve të huaj që luftojnë në Siri, transmeton CNN.

Numrin më të madh të personave që kanë ikur të luftojnë në Siri nga Evropa e ka Britania e Madhe, Franca dhe Holanda.

Një në 6.000 myslimanë që jetojnë në Britani ka ikur të luftojë në Siri, një në 6.666 myslimanë që jetojnë në Francë ka shkuar të luftojë në Siri dhe një në 7.000 myslimanë që jetojnë në Holandë po ashtu.

Ka edhe myslimanë nga SHBA-të që kanë shkuar të luftojne, pro më të paktë në numër. /albeu.com/

Shtuar më 01/09/2014, ora 17:42
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori