Kosova merr masa të tjera për parandalimin e koronavirusit
Institucionet ne Kosove janë të detyruara obliguara të nxjerrin vendime të reja për kufizimin e lirisë së lëvizjes mbi bazën e interpretimit të Gjykatës Kushtetuese, më së largu në fillim të javës së ardhshme.

Kushtetuesja e ka konsideruar të jashtëligjshëm vendimin e Qeverisë për kufizim të lëvizjes, i cili vendim, përkundër këtij interpretimi, do të zbatohet si i tillë deri më 13 prill

Për të legjitimuar kufizimin e lëvizjes, Ministria e Shëndetësisë, ditët në vijim pritet të marrë vendime veç e veç për komunat, ashtu siç e parasheh Ligji për parandalimin dhe luftimin e sëmundjeve ngjitëse.

Ky afat i mundëson Kuvendit të Kosovës që nëpërmjet amendamentimit të ndryshojë e plotësojë Ligjin për sëmundjet ngjitëse. Kjo, pasi vendimet do të merren veç e veç për secilën komunë, ka konfirmuar ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia.
Shtuar më 09/04/2020, ora 10:22

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori