E FUNDIT/ Shpërthim me tritol në një banesë në Kamëz
Kosova ka qëndrueshmëri makro-financiare
Kosova ka qëndrueshmëri makro-financiare, dhe vazhdon të arrijë zhvillimin më dinamik krahasuar me vendet e rajonit. Por, sfidat e vendit edhe më tutje janë të mëdha, sidomos sa i përket zvogëlimit të papunësisë dhe varfërisë. Kështu thotë shefi i Bankës Botërore në Kosovë, Jan Peter Olters, në një intervistë për Radio Kosovën.

“Një ndër to është që të angazhohemi për të ruajtur qëndrueshmërinë makro-fiskale, qëndrueshmërinë financiare, respektivisht të ruajmë ato sfera që kanë qenë të forta deri më tash, por të fokusohemi edhe në fushat që paraqesin pengesë për rritje, siç është ambienti për të bërë biznes, ligjet, infrastruktura, institucionet. Nëse këto dy fusha harmonizohen dhe mundësojnë aktivizimin e sektorit privat, atëherë Kosovës i jepet një mundësi e mirë për të përshpejtuar rritjen - në periudhë afatmesme dhe afatgjate”, tha Olters. /albeu.com/
Shtuar më 12/09/2013, ora 12:58
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori