“Kosova e re” ul prodhimin e energjisë
Projekti energjetik “Kosova e Re” ul prodhimin e enrgjisë nga 2.100 megavatë, sa ishte projektuar në fillim në 600 megavatë. Ndërsa nga pakoja tenderuese është hequr termocentraliKosova B” dhe njësia e mihjes.

Sipas ristrukturimit të ri investimi në TC “Kosova e Re” pritet të jetë plotësisht privat, ndërsa shtetit i mbetet të mbajë pronësinë e linjitit, me të cilin do të furnizojë termocentralin e ri dhe ato ekzistuese.


Termocentrali do të zhvillohet në bazë të ‘Industrial Emissions Directive’ dhe teknologjitë më të mira në dispozicion, që janë standardet më të larta të aplikueshme në Bashkimin Evropian”, thuhet në këtë komunikatën e MZHE-së. /albeu.com/
Shtuar më 13/11/2013, ora 10:26

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori