Kërcënoi Haradinajn me prerje koke, ngrihet aktakuza ndaj shqiptarit nga Drenasi
Prokuroria Speciale e Kosovës ka ngritur sot aktakuzë ndaj personit që përmes rrjeteve sociale kërcënoi kryeministrin Ramush Haradinaj, ndërkohë që në sfond promovohej flamuri i organizatës terroriste ISIS.

Bledart Elshani nga Drenasi akuzohet për veprat penale "Nxitje për kryerjen e veprimeve terroriste" dhe "Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim i paautorizuararmëve".

Sipas aktakuzës së Prokurorisë Speciale, Bledart Elshani, nga muaji gusht i vitit 2018 e deri në muajin janar të vitit 2019">2019, si administrator i një kanali në rrjetet sociale, me anë të fotografive dhe video – incizimeve ka bërë propagandim në lidhje me organizatën terroriste “ISIS”, duke përkrahur haptazi veprimet e tyre terroriste siç janë sulmet e fundit në botë në krijimin e shtetit Islamik.

“Po ashtu, i pandehuri B.E, më 23.08.2018, përmes po të njëjtit kanal ka postuar foton e animuar me mbishkrim: “Melodia e parapëlqyer e Muxhahidit është zëri i qafirit gjatë heqjes së kokës”, dhe më 10.01.2019">2019, përmes kanalit të njëjtë ka postuar foto me përmbajtje kërcënuese ndaj Kryeministrit të Republikës së Kosovës z. Ramush Hradinaj me mbishkrim “DO T’JU VIJË FUNDI O TAGUTA SHQIPTAR BI’ IDHNILAH”, i bërë nga një person i maskuar e ku në prapavijë shihet flamuri i organizatës terroriste “ISIS””, njofton prokuroria.

Me këto veprime i pandehuri B.E, ka kryer veprën penale “Shtytja për kryerjen e veprave terroriste” nga neni 141 të KPRK-së.

Po ashtu të njejtit policia i ka gjetur edhe armë, për të cilat ai po hetohet për veprën: penale “Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuararmëve

“Gjithashtu, më 11.01.2019">2019, në Drenas në vend publik me rastin e ndaljes dhe kontrollimit nga ana e pjesëtarëve të Policisë së Kosovës – DKT në Prishtinë, është vërtetuar se i njëjti në kundërshtim me nenin 2 nën paragrafi 1.24 të Ligjit për Armët në Kosovë, ka mbajt dhe bart në trup një armë të ftohtë – thikë luftarake e përshtatshme për shkaktimin e lëndimeve trupore dhe e njëjta i është sekuestruar.

Me këto veprime i pandehuri B.E, ka kryer veprën penale “Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuararmëve” nga neni 374 paragrafi 1 të KPRK-së”, tha prokuroria.
Shtuar më 04/04/2019, ora 15:31

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori