Ka ardhur koha për një marrëvëshje mes shqiptarëve dhe serbëve
Ish-ministri për Kosovën në qeverinë e Serbisë, Goran Bogdanoviç në një intervistë dhënë për DW është shprehur se Beogradi e Prishtina duhet të gjejnë një zgjidhje kompromisi, duke vazhduar dialogun e nisur me ndërmjetësimin e BE-së dhe duke zbatuar marrëveshjet që janë arritur deri më tani.
"Ka ardhur koha për një marrëvëshje mes shqiptarëve dhe serbëve, mjaft me konflikte, është momenti për pajtim. E vërtetë është që Kosova këto ditë do të mbetet pa mbikqyrje ndërkombëtare. Ndërkohë që sfidat më të mëdha, të cilat kanë ekzistuar që prej fillimit të konflikteve të armatosura, ekzistojnë edhe sot. Këto janë liria e lëvizijes, problemet e pazgjidhura me pronat, mungesa e gatishmërisë së liderëve politikë shqiptarë dhe serbë për pajtim. Një problem shumë i madh është edhe kthimi i njerëzve të zhvendosur nga Kosova. Kthimi nuk mund të realizohet pa ndihmën e bashkësisë ndërkombëtare. Pra Kosovën e presin sfida dhe probleme të mëdha. Kam frikë se situata nuk mund të ndryshojë pa ndihmën e bashkësisë ndërkombëtare dhe pa praninë e saj të fuqishme. Gjendja madje mund të përkeqësohet. Ne që jetojmë këtu dhe e shohim ardhmërinë tonë në Kosovë duam që shqiptarët dhe serbët të pajtohen sa më parë dhe që mosmarrëveshjet të harrohen. Kjo mund të arrihet nëse ekziston vullneti politik, i cili për fat të keq, ende nuk ekziston tek asnjëra palë”,- thekson Bogdanoviç. /albeu.com/
Shtuar më 08/09/2012, ora 16:16

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori