Holanda, vetëm 10% përgjegjëse për masakrën e Srebrenicës
Gjykata e Lartë holandeze mbështeti vendimin e gjykatës së shkallës më të ulët se Holanda ishte pjesërisht përgjegjëse për 350 myslimanë të ekzekutuar në masakrën e Srebrenicës në Bosnje.

Gjykata tha se shteti ishte përgjegjës për 10% të tragjedisë, pasi kjo ishte probabiliteti që ushtarët holandezë mund të kishin parandaluar vrasjet.

"Nëse forcat holandeze u kishin dhënë burrave mundësinë për të qëndruar në zonën e mbrojtur, kishte vetëm 10% mundësi që ata nuk do të kishin rënë në duart e serbëve dhe kështu shteti holandez duhet të jetë përgjegjës vetëm për atë pjesë të dëmeve', thuhej në vendimin e gjykatës.

Megjithëse Gjykata e Apelit kishte vendosur se Holanda ishte 30% përgjegjëse, Gjykata e Lartë vendosi vetëm për 10%.
Shtuar më 19/07/2019, ora 11:09

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori