Hivzi Muharremi, kandidat i VV-së në Pejë
Qendra e Lëvizjes Vetëvendosje sot mbajti në Pejë një konferencë për media duke publikuar kështu rezultatin e zgjedhjeve të brendshme që janë mbajtur në këtë qendër.

VV-ja javë më parë hapi procesin për zgjedhjet e brendshme për kandidat për Kryetar të Komunës së Pejës. Ky proces zgjedhor është zhvilluar në përputhshmëri të plotë me statutin dhe rregulloren për zgjedhjet e brendshme të Lëvizjes VETËVENDOSJE!.

“Nga procesi i numërimit të votave, rezulton se 97% e anëtarëve të 34 pikave të VETËVENDOSJE!-s në Pejë kanë votuar për kandidatin, Prof. Dr. Hivzi Muharremi”, tha përfaqësuesja e Komisionit Zgjedhor ad hoc të Qendrës, Shkëndije Haliti.

Dr. Hivzi Muharremi para të pranishmëve tha se angazhimi i tij do të jetë i përqendruar në zbatimin konkret të parimeve dhe synimeve që burojnë nga programi politik dhe Alternativa Qeverisëse e VETËVENDOSJE!-s.

“Po ashtu Alternativa jonë lokale do të mbështetet fuqishëm në zbatimin e tri shtyllave kryesore që përshkruhen në Alternativën qeverisëse të Lëvizjes siç janë: shtetin e së drejtës, shtetin zhvillimor dhe shtetin social. Nisur nga ky parim pushteti lokal do të jetë shumë i fuqishëm, shumë më efikas e më i afërt, gjithsesi në shërbim të drejtpërdrejtë të qytetarit, se sa gjer më tani, ku transparenca përherë ka munguar. Pra, pushteti lokal do të decentralizohet në linja administrative dhe socio-ekonomike. E drejta dhe ligji për secilin do të artikulohet njëjtë e pa dallim”, theksoi Muharremi. Ai ndër të tjera tha se përmes planit zhvillimor, VETËVENDOSJE! do të sigurojë kushte për zhvillimit të qëndrueshëm ekonomik, e sidomos në fushën e turizmit, bujqësisë, pa lënë aspak mënjanë arsimin dhe kulturën. “Toka e begatë dhe shumë e punueshme, me kanale të bollshme të ujitjes, me fuqi punëtore të re do të jetë një shtylla tjetër strategjike krahas turizmit, e cila siguron punësim dhe prodhim. Zhvillimi rural, ai i pylltarisë, pemëtarisë, vreshtarisë, blegëtarisë do të jenë mbështetëse kryesore të bujqësisë”, tha Muharremi.

Në fjalën e tij të rastit, Kryetari i VETËVENDOSJE!-s Albin Kurti tha se përmes zgjedhjeve të brendshme kemi dëshmuar se jemi subjekti më politik, më i organizuar, më transparent, si dhe më demokratik në Kosovë dhe më gjerë. /albeu.com/
Shtuar më 04/09/2013, ora 17:44
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori