Fusnotën e “shkrinë” veriu
Prezantimi i Kosovës në nismat rajonale pa fusnotë mund të ndodhë vetëm atëherë kur të fillojnë bisedimet politike me Serbinë dhe kur të arrihet një kompromis për veriun.

Kështu thonë burimet diplomatike për “Zëri”, sipas të cilave heqja e fusnote - e cila i referohet edhe Rezolutës 1244 - do të jetë shumë e vështirë. Madje, ky burim diplomatik ironizon me kryenegociatoren Edita Tahiri.

“Kjo fusnotë nuk dot të shkrihet si një fjollë bore, me kalimin e dimrit, ashtu siç ka thënë thnë Tahiri”, thotë thënë burimi.

“Jetëgjatësia e fusnotës, e cila i referohet edhe Rezolutës 1244, do të jetë deri atëherë kur Serbia e Kosova të arrijnë një kompromis për veriun. Bashkimi Evropian dalëngadalë po e fut Prishtinën në rrugën drejtë bisedimeve politike me Serbinë për çështjen e veriut, e fusnota do të përdoret për këtë qëllim”, thonë këto burime ndërkombëtare.

Sipas këtij burimi, propozimi i radhës do të jetë statusi special për veriun.

“Si ‘shpërblim’ për dhënien e këtij statusi do të jetë heqja e fusnotës nga emri i Kosovës. Pra, me këtë propozim mund të pajtohet edhe vetë Beogradi”.
Shtuar më 03/03/2012, ora 09:27

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori