Flet Zemaj: Nuk ka kufizim të lëvizjes së qytetarëve, por lëvizje të kontrolluar
Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj ka sqaruar vendimin për masat e reja anti-COVID.

Zemaj përmes një postimi në “Facebok”, ka thënë se masat e sotme nuk janë bllokim i shtetit, por lëvizje e kontrolluar, siç thotë ai kjo nuk nënkupton ndalim të lëvizjes së qytetarëve.

Masat e reja janeë peër teë mireën e secilit prej nesh, janeë peër teë mireën e sheëndetit publik dhe peër ta ruajtur vendin nga gjendja e jashteëzakonshme.Masat e sotme nuk janeë bllokim i shtetit, por leëvizje e kontrolluar me rigorozitet, pra, nuk neënkupton ndalim teë leëvizjes seë qytetareëve, aty ku eështeë e domosdoshme”, ka shkruar ai në një postim në “Facebook”.

Postimi i tij i plotë:

Teë nderuar qytetareë teë Republikeës seë Kosoveës,Masat e reja janeë peër teë mireën e secilit prej nesh, janeë peër teë mireën e sheëndetit publik dhe peër ta ruajtur vendin nga gjendja e jashteëzakonshme.

Masat e sotme nuk janeë bllokim i shtetit, por leëvizje e kontrolluar me rigorozitet, pra, nuk neënkupton ndalim teë leëvizjes seë qytetareëve, aty ku eështeë e domosdoshme.

Teë veteëdijsheëm peër shtrirjen e madhe teë virusit neë vendin toneë, jemi teë obliguar teë ndeërmarim masa teë forta kundeër virusit.

Krahas vendimit teë Qeveriseë kemi edhe vendime peër masat e vecëanta neë shtateë komuna : Prishtina, Fusheë Kosova, Gjilani, Obiliqi, Gjakova, Podujeva dhe Shtime.

Cëdo komuneë tjeteër qeë hyneë neë zoneë teë kuqe teë infeksionit, sipas numrit teë banoreëve (sipas harteës), do teë keteë maseë teë njeëjteë!

Obligohet Policia e Kosoveës dhe Inspektoriatet teë beëjeë kontrolle rigoroze neë zbatim teë masave, vendimeve dhe Ligjit Nr.07/L-006 peër parandalimin dhe luftimin e pandemiseë neë territorin e Republikeës seë Kosoveës.
Shtuar më 06/11/2020, ora 17:38

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori