Çfarë po ndodh në Kosovë? Për 6 muaj mbyllen 1.408 biznese
Pëlqej
Janë rreth 1.408 biznese të cilat reuzultojnë se kanë mbyllur aktivitetin e tyre vetëm në gjashtëmujorin e parë të vitit 2016.

Mendohet se faktorët që kanë ndikuar në mbylljen e bizneseve janë nga më të ndryshmet, duke filluar nga sistemi bankar i cili nuk është favorizues, deri tek çështjet politike në vend.

Eksperti i çështjeve ekonomike tregon se kjo në të vërtetë është një sinjal për Qeverinë e Kosovës.

"Fakti që janë më shumë se 1.300 biznese të shuara, gati 50% më shumë se vitin e kaluar, tregon përkeqësimin e situatës.

Ky është një sinjal për Qeverinë e Kosovës, për institucionet përgjegjëse që të marrin veprime me qëllim të krijimit të një ambienti shumë më të sigurt, më të qëndrueshëm për të bërë biznes, si dhe për zbatimin e përpiktë të ligjit", ka thënë Rexhepi, i cili i bën thirrje qytetarëve që do të hapin një biznes të ri, fillimisht të studiojnë mirë tregun. /albeu.com/
Shtuar më 10/10/2016, ora 10:16
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori