Familja e Shefit të Krimeve merr falas lopë nga shteti, a s'ka familje më të varfër?
Familja e Drejtorit të Krimeve Ekonomike në policinë e Gjakovës figuron në listën që ka publikuar komuna, krahas 29 emrave tjerë që janë ndihmuar me nga një lopë, e me disa benefite tjera.

Përkundër kësaj, Emin Hoxhaj thotë se për këtë duhet të pyetet babai i tij, pasi që ai merret me mbajtjen e lopëve, duke u shprehur se në këtë punë nuk ka asgjë të jashtëligjshme. Ndërkaq, sipas burimeve, në listën e atyre që nuk fituan subvencion pati edhe shumë persona tjerë me kushte të këqija ekonomike.

Ftesës publike së Komunës së Gjakovës e OZHR “Mëshqerra” për ndarje të 30 lopëve për fermerë iu është përgjigjur edhe familja e Emin Hoxhës që jeton në fshatin Cermjan të kësaj komune, që mban postin e Drejtorit të Krimeve Ekonomike të policisë në këtë komunë.

Megjithëse merr një pagë të mira nga pozita që mban në polici, pas kësaj ftese, familja e tij u shpërblye nga komuna e Gjakovës duke figuruar edhe të dytët në listën e personave që fituan subvencion.

Hoxhaj është shprehur se për këtë ka aplikuar babai i tij, Lah Hoxhaj.

“Baba ka apliku edhe në emër të tij është fituar subvencioni, jo në emër timin, ndoshta është më mirë me e pytë atë se sa mua, ai e dinë më mirë. E di që ka apliku edhe herë të tjera, mirëpo, kjo është hera e parë që ka marrë diçka”, ka thënë ai.

Kjo, pohon Hoxhaj, nuk beson se është diçka që bie ndesh me ligjin, duke shtuar se kryen tash e sa vite ndershmërisht detyrën e tij që ka në polici.

Bëhet fjalë për “30 krerë të Mëshqerrave barrëse të racës Hollshtajn-Frizis (për 30 familje), si dhe impute të tjera bazike blegtorale - bujqësore dhe trajnime të nevojshme për këta fermerë.”

Burime të Gazetës Express thonë se Hoxhaj ka kushte të mira financiare e figuron në krye të listës edhe pse për këtë pati edhe shumë raste me kushte të këqija ekonomike që nuk u subvencionuan.

Megjithëse nga zyra e drejtorit për Bujqësi në Komunë të Gjakovës vetëm konfirmuan se janë ndarë subvencionet, dhe bënë të ditur nga zyra për komunikim në këtë komunë, por, që të njëjtët nuk dhanë ndonjë arsye se si janë përcaktuar emrat e përfituesve.

Ndërkaq, në pasaportën e gjedhit shihet se babai i Eminit, Lahu është i treti person që e ka marrë në shfrytëzim këtë lopë për tre vite. Të njëjtën do ta ketë në shfrytëzim për një vit.

Ndërkaq, Lah Hoxhaj tashmë ka një fermë me katër lopë.


Shtuar më 06/12/2018, ora 18:01
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori