EULEX liron dy të akuzuar për krime të luftës
Një trup gjykues i përbërë prej gjyqtarëve të EULEX-it i ka liruar dy persona të cilët ishin akuzuar për veprat penale të përdhunimit, si krim i luftës, ndërsa e ka dënuar vetëm njërin prej tyre për posedim të paautorizuar, kontroll, posedim ose përdorim të armëve.

Jovica Dejanoviq u shpall i pafajshëm për përdhunim, si krim i luftës dhe për posedim të paautorizuar, kontroll, posedim ose përdorim të armëve. Gjorgje Bojkoviq u shpall i pafajshëm për përdhunim, si krim i luftës, mirëpo u dënua me burgim në kohëzgjatje prej një vit e gjashtë muaj për posedim të paautorizuar, kontroll, posedim ose përdorim të armëve, thotë kumtesa e EULEX-it, raporton indeksonline.

Dënimi i tij u pezullua me kusht për një periudhë prej dy viteve. Gjykata i liroi Dejanoviq dhe Bojkoviq nga akuza për krime të luftës sepse nuk u dëshmua përtej dyshimit të bazuar se të pandehurit i kishin kryer veprat penale për të cilat ata akuzoheshin.

Rasti është ndjekur nga prokurorët special të EULEX-it nga Prokuroria Speciale e Kosovës. /albeu.com/
Shtuar më 18/04/2013, ora 18:48

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori