Erhard Buehler, komandanti i ri i KFOR-it në Kosovë
KFOR
Komandanti i ri i KFOR-it, gjeneral-majori Erhard Buehler, sot zyrtarisht ka marrë detyrën nga bashkëvendësi i tij, gjermani Markus Bentler, i cili për një vit udhëhoqi trupat paqeruajtëse në Kosovës. Gjatë pranim – dorëzimit, tashmë ish-komandanti i KFOR-it, gjeneral-nënkolonel Markus Bentler, ka thënë se KFOR-i qysh tash mund të dorëzojë detyrat tek partnerët vendës - Policia dhe FSK-ja, por, sipas tij, kjo gjë do të bëhet në mënyrë graduale. Mendimi i tij është përkrahur edhe nga komandanti i forcave të përbashkëta me seli në Napoli, Mark Fitzgerald. Gjatë fjalimit të tij ai ka thënë se nuk mund ta parashikojë të ardhmen, por ka siguruar qytetarët se NATO-ja do të mbetet e përkushtuar për paqen dhe sigurinë e të gjithëve.
Komandanti i ri i KFOR-it, gjenerali gjerman, Erhard Buehler, e konfirmoi sot vazhdimin e mbështetjes së aleancës për sigurinë në Kosovë.
Gjenerali në largim, Markus Bentler ia dorëzoi komandën e rreth 10 mijë trupave bashkëvendësit të tij në një ceremoni në Prishtinë.
“Mund t’i siguroj të gjithë qytetarët se NATO-ja dhe KFOR-i do të mbeten të përkushtuar në Kosovë për të siguruar të drejtat e të gjithëve që të jenë të mbrojtur”, tha në ceremoninë në selinë e KFOR-it, admirali amerikan Mark Fitzgerald, komandant i forcave të bashkuara të NATO-s në Napoli.
Zëvendësministri gjerman i mbrojtjes, Rudiger Volf, i cili mori pjesë në pranim-dorëzimin e komandës së KFOR-it, që u mbajt në Shtabin kryesor në Arbëri, tha se stabiliteti i Kosovës “ka rëndësi të madhe për stabilitetin e gjithë rajonit”.
Presidenti i Kosovës, Fatmir Sejdiu, edhe një herë ka kërkuar nga NATO-ja që FSK-ja të marrë pjesë në misione paqësor, qoftë edhe në mënyrë simbolike.
Shtuar më 01/09/2010, ora 15:26

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori