E vërteta “e përafrimeve” Thaçi - Daçiç për sektorin e energjisë
Sot Lëvizja Vetëvendosje mbajti konferencë për media në lidhje më çështjen e Energjisë dhe pasojat e pritshme nga negociatat që po zhvillohen në Bruksel në lidhje me këtë sektor.

Në këtë konferencë qëndrimet e shqetësimet e VV-së i paraqiti, Visar Ymeri, drejtues i grupit parlamentar. Ai foli për vazhdimin e dialogut mes Kryeministrit të Kosovës dhe Kryeministrit të Serbisë si dhe për dimensionet që pritet t'i marrë ky dialog dhe çfarë realisht pritet të shkaktoj, çfarë efekti pritet të ketë ky dialog.

Sipas Ymerit, përveç çështjes së fletëvotimeve, stemës së KQZ-së, negociatat janë përqendruar në dy tema kryesore që janë bartur tashmë nga dialogu teknik në atë politik dhe që kanë të bëjnë me telekomunikacionin dhe energjinë.

Këto dy tema, janë temat e para, marrëveshja për të cilat do ta hapë ose do ta definojë atë që në marrëveshjen e 19 prillit në njërën prej pikave, ose të kompetencave të Asociacionit të Komunave me shumicë serbe ka qenë dhe është kontrolli strategjik përmbi zhvillimin ekonomik që do ta ketë si përgjegjësi ky asociacion.

"Çështja e energjisë, e cila është diskutuar në disa raunde të bisedimeve dhe në të cilat për aq sa është biseduar, pra e dimë se janë dy pozicione të cilat sipas Kryeministrit Thaçi tash janë përafruar. Pozicioni i parë është ai i Kosovës, në të cilin Kosova e ka pranuar se për sa i përket mbledhjes pra, inkasimit të energjisë elektrike të faturuar për pjesën veriore dhe po ashtu leximit të njësorëve, KEDS-i Kompania që e privatizoi Rrjetin e Distribucionit të Kosovës ta ketë një Kompani kontraktuese që do ta kryej këtë punë për KEDS-in në veri"- thotë Ymeri./albeu,com/

Shtuar më 30/08/2013, ora 18:29
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori