Draft strategjia nuk përcakton marrjen e plotë të përgjegjësive të EULEX
BE ka kërkuar një platformë konkrete nga institucionet e Kosovës nëse mund të jenë të gatshme të marrin nga EULEX-i përgjegjësitë që kanë të bëjnë me sundimin e ligjit.

Sipas draft-dokumentit fillestar të autoriteteve kosovare nuk duket se ekziston gatishmëri e plotë e strukturës gjyqësore të Kosovës për t’u marrë me të gjitha veprimet që është marrë deri më tani Misioni Evropian për Sundim të Ligjit.

Gjykatësit dhe prokurorët ndërkombëtar do të kenë edhe në vazhdim pothuajse kompetenca të plota ekzekutive në materialet që do të trajtojnë.

EULEX do të trajtojë rastet kryesore që trajtuar deri tani, siç janë krimet e luftës dhe krimi i organizuar, njofton Radio Kosova.

Ndërkohë strategjia përfshin thellimin e reformave në gjyqësor, e cila është prova konkrete në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar. Përmes kësaj strategjie dhe rezultateve të planit të veprimit që pritet të hartohen, BE do të masë progresin në fushën e sundimit të ligjit. Pasi sistemi gjyqësor i Kosovës vazhdon të konsiderohet si një nga elemente më të dobëta të funksionimit të institucioneve në Kosovë

Ministria e Drejtësisë, dhe e Integrimit dhe Këshilli Gjyqësor i Kosovës nuk kanë dhënë detaje rreth strategjisë që sapo ka nisur të hartohet.

Christian Danielsson, Drejtori i Përgjithshëm për Zgjerim i Komisionit Evropian, u ka lënë afat fundin e prillit autoriteteve kosovare për të paraqitur një strategji dhe plan veprimi për gjyqësorin. /albeu.com/
Shtuar më 03/02/2014, ora 10:43

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori