Domethënia e simboleve
Sociologu Blerim Latifi ka thënë se nëse dikush refuzon simbolet e një bashkësie qëllimi është të bëjë me dije se nuk e pranon as bashkësinë.

Për të thënë më qartë situatën e simboleve në Kosovë, Latifi citon mendimtarin gjerman Ernest Kasier që ka thënë se "njeriu është qënie simbolike", "Po ja hoqët simbolet s'mbetet gjë prej tij. Kjo duhet të vlejë edhe për shtetin", shkruan Koha Ditore.

“Funksionet e simboleve janë të njëjta edhe kur bëhet fjalë për forma të tilla të bashkësisë njerëzore sikurse janë kombet apo shtetet. Përmes gjuhës së simbolee një komb apo shtet ua transmeton pjesëtarëve të tij, por edhe kombeve tjera kuptimin e ekzistenvës së tij, lindjes së tij apo qëllimeve të tij. Simbolet janë si hierogliflet e egjiptianëve të lashtë: pas cdo figure qëndron një domethënie politike e historike”, thotë Latifi.

Sipas Latifit, simbolet e shtetit te Kosovws janë mes dy zjarresh: mes nacionalizmit serb dhe nacionalizmit shqiptar. /albeu.com/
Shtuar më 01/09/2013, ora 10:29
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori