Deputeti Hyseni në punimet e Asamblesë të KE-së
Pëlqej
Në Strasburg të Francës zhvillon punimet Sesioni IV i Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës, në të cilin merr pjesë edhe deputeti i Kuvendit të Kosovës, Hydajet Hyseni.

Hyseni theksoi arritjet dhe ndryshimet pozitive që kanë ndodhur në Kosovë. Deputeti Hyseni u shpreh i lumtur për progresin e prekshëm dhe përmirësimet praktike në të gjitha fushat në Kosovë. Ai tha se vizioni i Rezolutës së AP të KE-së është dëshmuar të jetë i drejtë dhe bazë e mirë për të ecur përpara.

“Kosova është duke bërë përpjekje në drejtim të forcimit të infrastrukturës ligjore dhe institucionale të saj, të zhvillimit të strategjive dhe politikave në favor të sundimit të ligjit e të luftës kundër krimit të organizuar, korrupsionit, trafiqeve të paligjshme, me mundësi të barabarta për tregti të lirë dhe mjedis të mirë për investime”,-tha ai.

Hyseni shtoi se qeveria është duke bërë të pamundurën që komuniteti serb t’i gëzojë të gjitha të drejtat në përputhje me standardet ndërkombëtare, madje edhe më tej, ndërsa shtoi se edhe Lugina e Preshevës kërkon zgjidhje adekuate. Duke folur për aspiratën e Kosovës për integrime euro-atlantike, Hyseni theksoi se ky proces dhe standardet evropiane do të vazhdojnë të jenë qëllim i përbashkët.
Shtuar më 02/10/2013, ora 16:42
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori