Deputetët serb do lëshojnë Kuvendin e Kosovës?
Deputetja serbeKuvendin e Kosovës, Vesna Mikic, ka thënë se ekziston mundësia që “deputetët serbë ta lëshojnë Kuvendin e Kosovës, nëse nuk ndahen arrestimet e serbëve të Kosovës”.

Mikic ka thënë për Radio KiM se arrestimet e reja të serbëve, të punësuar në institucionet e Serbisë, janë “presioni mbi komunitetin serb, synim i të cilit është krijimi i shtetit mono-etnik të Kosovës”.

"Njerëzit vijnë çdo ditë dhe pyesin kujt t’i drejtohen për ndihmë dhe nëse munden të lëvizin lirshëm, pa frikën se policia do t’i arrestojë në çdo hap, apo se do të akuzohen për çfarëdo prishje të rendit kushtetues të Kosovës”, ka thënë ajo.

Sipas fjalëve të saj, deputetët serbë do të reagojnë në Kuvendin e Kosovës për shkak të këtyre arrestimeve, ndërsa do të kërkojnë lirimin e të burgosurve.

"Deputetët e Listës së Përbashkët Serbe do të veprojnë në mënyrë unike, ndërsa deputetët e Partisë së Pavarur Liberale do të propozojnë që në rast të mos ndërprerjes së praktikës së arrestimit të serbëve, të paralajmërojnë për dalje nga Kuvendi i Kosovës”, ka thënë Mikic.
Shtuar më 29/03/2012, ora 16:00

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori