Bis­erko: Ser­bia drejt njo­hjes së Kosovës
Sonja Biserko
Kryetarja e Këshillit të Helsinkit për të drej­tat e njeriut , Sonja Bis­erko ka deklaruar në një emis­sion tele­viziv të B92 se Ser­bia ka hequr dorë nga Kosova që në vitin 1999 , ende nuk e ka njo­hur Kosovën, por po shkon në këtë drej­tim, pas mar­rvesh­jes me Pr­ishtinën.

Ajo ka shtuar se shteti serb ,nuk është në Kosovë.

Marrëveshja, sipas saj, paraqet hyrje në fazën e re të marrëdhënjeve ra­jonale dhe i ka sjel­lur Ser­bisë vendimin e parë për përkatësi strategjike një hapësire. Poli­tika “BE dhe Kosova” , nuk ka sjel­lur rezul­tate, por marrëveshja po, ka thënë Bis­erko për të shtuar se kjo është fundi I një poli­tike.


Shtuar më 27/02/2012, ora 09:50

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori