BE mirëpret miratimin e ligjit për RTK-në dhe KPM-në
Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë, mirëpret miratimin, së fundmi, të Ligjit për Radio Televizionin e Kosovës dhe Ligjit për Komisionin e Pavarur të Mediave.
Këto ligje, sipas kësaj zyre, ofrojnë një bazë të mirë ligjore që siguron funksionimin e këtyre dy institucioneve të pavarura, të cilat do t’i shërbejnë interesit publik të Kosovës, pa u prekur nga ndikimet politike dhe në përputhje me praktikat më të mira të BE-së.

Ligji për RTK-në, i mundëson transmetuesit publik të mbrojë pavarësinë editoriale, si dhe përgjegjësinë publike, e që njëkohësisht parasheh një zgjidhje të qëndrueshme të financimit.

Ligji mbi KPM-në, garanton që ky organ rregullativ do të jetë në gjendje të ushtroj kompetencat e tij, promovimin e standardeve etike dhe teknike tek mediat transmetuese të Kosovës, në përputhje me standardet e BE-së për profesionalizëm dhe paanësi gjatë raportimit. Gjithashtu, ligji ruan edhe pavarësinë e nevojshme të KPM-së, me gjithë evoluimin e mandatit të tij.

“Kuvendi ka përfituar asistencë përmbajtjësore nga BE-ja, jo vetëm për tu siguruar që këto dy ligje janë në përputhje me standardet e BE-së, por edhe praktikat më të mira në këtë drejtim. Është me rëndësi kritike që këto ligje të implementohen, dhe me këtë rast i bëjmë thirrje Kuvendit të Kosovës të angazhohet drejt nisjes së procesit për emërimin e anëtarëve të Këshillit të Komisionit të Pavarur të Mediave”, thuhet në një komunikatë për media.
Shtuar më 29/03/2012, ora 17:49

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori