Kush është biznesmeni u ekzekutua me pistoletë silenciator në mes të Tiranës
BE konfirmoi punën e institucioneve të Kosovës
Zëvendëskryeministrja dhe ministrja e Tregtisë dhe Industrisë, Mimoza KusariLila në raportimin e saj në Komiionin Parlamentra ka vlerësuar vendimin e sotëm të Komisionit Evropian si tejet të rëndësishëm për Kosovën, por sipas saj, puna substanciale do të fillojë tani.

“Aspekti i parë i obligimeve që BE ka kërkuar është analiza e ndikimit të aspekteve tregtare të MSA-së. Sfida më e madhe që po ballafaqohet Kosova është deficiti tregtar dhe marrëveshja e tregtisë së lirë do të ketë ndikim drejtpërdrejt në bilancin tregtar të Kosovës”, theksoi ajo.

Si pikë e dytë mbetet udhëheqja dhe koordinimi i negociatave tregtare në mes të Kosovës dhe BE-së, ku në bashkëpunim me Ministrinë e Integrimeve Evropiane është qartësuar pozicioni se me fillimin e negociatave për MSA, nuk do të ketë negociata tregtare të ndara.

Ministrja e Tregtisë dhe Industrisë sqaroi në detaje edhe pikën e tretë dhe shumë të rëndësishme, atë të ri-strukturimit të ministrisë që drejtohet nga Mimoza KusariLila. Duke i treguar të gjitha detajet e ndryshimeve dhe planeve që janë bërë, ajo theksoi se sfidë mbetet gjetja e profesionistëve në pozita udhëheqëse.

Në pyetjen e deputetës Vjosa Osmani, i se cila mbetet sfida kryesore gjatë negocimit me BE-në, ministrja KusariLila u përgjigj se kapacitetet njerëzore dhe ndërmarrëse mbeten sfidë kryesore gjatë negocimit, por që sipas saj, këto tanimë kanë filluar të adresohen dhe se ministrja që ajo e drejton po punon në ngritjen e kapaciteteve njerëzore përmes iniciativave të shumta.

Ndërsa, shkruan Indeksonline, deputeti Blerim Shala pyeti se çka përfiton Kosova nga 70% e negocimit të tregtisë. Lidhur me këtë pyetje, zëvendëskryeministrja KusariLila tha se Kosova do të përfitojë në shërbime dhe kualitet më të mirë të produkteve.

“Për të elaboruar edhe më thjeshtë, heqja e taksës prej 10% do të mund të ndikojë në uljen e çmimeve të produkteve që qytetarët tanë mund të konsumojnë”, theksoi ajo. Megjithatë, sipas saj, sfiduese mbetet ngritja e kapaciteteve në sektorin e prodhimit. /albeu.com/
Shtuar më 22/04/2013, ora 18:36

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori