Arifi flet bukur për Asociacionin, të shohim si do të veprojnë në praktikë
Avni Arifi, këshilltari politik i kryeministrit Ramush Haradinaj thotë se Kosova ka marrë obligim ndërkombëtarë për krijimin e asosacionit të komunave serbe në formë të avancimit të komunitetit serbKosovës.

Sipas tij, Kosova kurrë nuk ka marrë obligim që të krijojë asociacion që do tē shërbejë si instrument i shtetit Serb për defunksionalizimin dhe kontrollimin e shtetit të Kosovës.

Arifi konsideron se ideja që nëpërmjet asociacionit të depërtohet në funksionim të shtetit të Kosovës është perfide dhe nuk do të kalojë.

Shkrimi i tij i plotë në Facebook:

Kosova ka marrë obligim ndërkombëtarë për krijimin e asociacionit të komunave serbe si formë e avancimit të pozitēs së komunitetit Serb në Kosovë.

Në këtë qëndrim Kosova vazhdon të kërkojë zgjidhje dhe ka koncenzus të mjaftueshëm në shoqërin e Kosovës për gjetjen e një zgjidhje gjithnjë duke ruajtur kushtetutshmërinë, tërësinë territoriale dhe funksionalitetin e shtetit. Kosova kurrë nuk ka marrë obligim që të krijojë asociacion që do tē shërbejë si instrument i shtetit Serb për defunksionalizimin dhe kontrollimin e shtetit të Kosovës. Ideja që nëpërmjet asociacionit të depërtohet në funksionim të shtetit të Kosovës është perfide dhe nuk do të kaloj.
Shtuar më 16/08/2018, ora 16:56

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori