AI: Të dënohen kriminelët e luftës së Kosovës
Me rastin e Ditës Ndërkombëtarë të të Zhdukurve, organizata ndërkombëatre , "Amnisty International" ka lëshuar një thirrje për Kosovën dhe Serbinë që të kryejnë hetime të shpejta, të pavarura, profesionale dhe efektive për të zbuluar të zhdukurit gjatë luftës.

Organizata Ndërkombëtare për Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut me bazë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, shkruan se 15 vjet pas konfliktit të armatosur në Kosovë, rezultojnë të zhdukur plot 1.500 persona.

AI thotë më tej se deri më tani janë zhvarrosur 900 trupa shqiptarësh në Serbi dhe në Kosovë, por se askush nuk është përgjigjur për këto krime.

Amnisty International po ashtu i bën thirrje edhe Kroacisë dhe Bosnjes që të mund të kryejnë hetime për rastet e zhdukjes së mijërave personave.

Nga lufta e zhvilluar në Kroaci nuk janë gjetur më shumë se 2000 persona, ndërsa në Bosnje më shumë se 7.800.

Organizata Ndërkombëtare në mbrojtje të të Drejtave të Njeriut shprehet se kryesit e këtyre krimeve duhet të gjenden dhe të përgjigjen përpara drejtësisë. /albeu.com/
Shtuar më 29/08/2014, ora 15:11
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori