Telefoni juaj ju spiunon kudo që shkoni, ja si ta zbuloni
Pëlqej
Nëse përdorni iOS ose Android, celularët kanë mënyra për të parë se ku po shkojnë pronarët e tyre dhe rregjistrimin e të gjitha të dhënave.

Të dhënat mund të jenë një mënyrë shumë e dobishme për të kujtuar veten ku keni qenë ose kur pikërisht keni shkuar në një udhëtim të caktuar.

Gjithashtu lejon që telefonat t'ju tregojnë informata të dobishme duke e ditur se ku keni prirje të shkoni dhe në çfarë dite, përcjell albeu.com

Google ka ndoshta mënyrën më të mirë për të parë të gjithë këtë informacion në faqen e saj Kohore Timeline, e cila dikur quhej Historik i Vendndodhjes. Ju mund të shkoni atje dhe të shihni një hartë ku keni qenë me telefonin tuaj - të grupuar në udhëtime dhe datat.

Faqja përdor të dhënat për mjetet e ndryshme të vetëdijes për vendndodhjen, duke përfshirë Hartat dhe njoftimet që mund të bëjnë të vetëdijshëm për gjërat që po ndodhin aty afër.

Nëse je në Android, atëherë veçoria e ndjekjes mund të ndodhë duke përdorur vetëm telefonin. Në iOS ajo ka nevojë për një aplikacion - aplikacioni i Google, për shembull, mund të gjurmojë vendndodhjen tuaj dhe ta dërgojë atë në Google kur ai është në sfond.

Google gjithashtu e bën të lehtë të fikni informacionin e vendndodhjes dhe të fshini ose gjithçka ose pjesë specifike të informacionit që ka ruajtur.

Për të fikur të gjithë, mund të drejtohesh në llogarinë tënde të Google dhe të fikësh "Historikun e vendndodhjes".

Për ta fshirë atë, ju drejtoheni në faqen e historisë së vendndodhjes së mësipërme dhe përzgjidhni ose një ditë ose vend dhe zgjedhni të fshini atë histori. Përndryshe ju mund të zgjidhni opsionin "Fshi të gjithë historinë" për të hequr qafe të gjithë gjënë.

Apple gjithashtu bën diçka të ngjashme, në iPhone e saj.

Për të parë listën, mund të shkoni në aplikacionin Settings dhe klikoni mbi Privatësinë. Atje do të gjeni një mundësi për shërbimet e vendndodhjes, e cila është gjithashtu vendi ku mund të çaktivizoni ndonjë aplikacion tjetër nga ndjekja.

Shkoni poshtë në fund të listës dhe gjeni cilësimin për Shërbimet e Sistemit. Klikoni mbi atë dhe zgjidhni Vendndodhjet e shpeshta.

Në atje do të gjeni një listë kudo ku keni qenë dhe sa herë keni qenë atje.

Ashtu si Google, Apple përdor këtë informacion për të kuptuar më shumë për atë që bën. Do të jetë në gjendje të tregoni nëse doni të drejtoni në shtëpi në një kohë të caktuar çdo ditë.

Është e rëndësishme të theksohet se asnjë nga të dhënat e vendndodhjeve të shpeshta të Apple nuk i dërgohet Apple në mënyrë të paracaktuar dhe ai thjesht jeton në telefonin tuaj. /albeu.com/


Shtuar më 02/02/2018, ora 11:53
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori