Prindërit të shqetësuar, nuk mbrohet privacia e fëmijëve ne rrjetet sociale
Adoleshentë në Rrjetet Sociale
Shumica e prindërve mendojnë se fëmijët e tyre ndajnë shumë informacione në internet dhe se motorët e kërkimit dhe rrjetet sociale nuk janë duke bërë mjaft të mbrojtur.

Më shumë se 90 për qind e prindërve të anketuar nga Zogby International thanë se ata janë të "shqetësuar" se fëmijët e tyre ndajnë shumë informacione në internet.

Rezultatet e lëshuara nga organizata jofitimprurëse e avokimit Media Common Sense, nuk përmend rrjete të caktuar shoqëror apo faqet e internetit.

Common Sense Media CEO James Steyer tha se nevoja për reformë është e qartë.

"Prindërit duan shumë më tepër arsimim dhe udhëheqjen në lidhje me jetën private në internet.

Organizata do të fillojë një fushatë të hënën që synon mbrojtjen e informacionit personal të fëmijëve.

"Ne kemi nevojë për një 'Mos Track Kids' qasje 'të ngjashme me" Mos vëmendjen' politika që kufizojnë telemarketers, "tha Steyer.

Rezultatet do të përfshijnë edhe një studim të 401 të rinjve të moshës 15 deri 18. Common Sense Media tha se 79 % e adoleshentëve të anketuar mendojnë se ndajnë shumë informacion personal me miqtë e tyre në internet , dhe 85 % e tyre dëshirojnë që motorët e kërkimit dhe faqet e rrjeteve sociale të kërkojnë leje para se të përdorin të dhënat personale për produktet e tregut.

Për të zhvilluar anketën online të prindërve, Zogby International ka përdorur një mostër prej 2.100 të rriturve nga paneli i tij online, të cilin firma e votimit thotë se është përfaqësues i popullsisë së rritur të Shteteve të Bashkuara. Diferenca e gabimeve të mostrave është 2,2%.
Shtuar më 08/10/2010, ora 14:51

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori