Internet Explorer-i i Microsoft-it humbet vend ndaj Firefox-it
Shfletuesit e internetit
Firefox mori një pjesë prej 38.1% pergjatë gjithë kontinentve në dhjetor, duke tejkaluar Internet Explorer-in me 37.5%. Kjo është hera e parë që Microsoft e ka humbur vendin e parë në treg.

Google Chrome pati rritje të aksionit të saj rreth 14.6% nga 5.1% vetëm një vit më parë.

Aodhan Cullen, shef ekzekutiv dhe specialist në analizën e web-it StatCounter, e cila ka mbledhur të dhënat, tha: "Kjo është hera e parë që Internet Explorer pëson rënie në një territor të madh. Kjo duket të jetë ngaqë Chrome i Google-it ka marrë përdoruesit e Internet Explorer-it, ndërsa Firefox kryesisht ka ruajtur pjesën e saj ekzistues.
"Ne, ndoshta jemi duke parë ndikimin e marrëveshjes mes autoriteteve të konkurrencës nga Komisionin Europian dhe Microsoft-it, për t'u ofruar përdoruesve të BE-së një zgjedhje dhe menu për shfletuesit nga Marsi i vitit të kaluar", shtoi ai.

Që ne fillimet e vitit 2010, Microsoft u ka ofruar miliona konsumatorëve evropiane që përdorin programin Windows te tij, mundësinë per te përdorur rreth 12 shfletuesit të ndryshem të internetit.

Kjo ndoqi një marrëveshje në dhjetor 2009, ku rregullatoret e Bashkimit Evropian pranuan premtimin e Microsoft-it për t'u dhënë konsumatorëve akses më të mirë per shfletuesit rivale, duke i dhënë fund një mosmarrëveshje afatgjate antit-ndryshk. (albeu.com)
Shtuar më 05/01/2011, ora 19:39

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori