Gënjeshtrat do zbulohen nga kompjuteri
kuptosh kur dikush është duke të gënjyer është diçka e vështirë dhe ndonjëherë e pamundur.
Por, tashmë, me ndihmën e një kompjuteri mund të kuptosh fare thjeshtë nëse personi përballë teje është duke u treguar i sinqertë.

Nëpërmjet një kamere që monitoron vetëm lëvizjen e bebes së syrit, programi është në gjendje të kuptojë vërtetësinë e asaj që thuhet.

Në mënyrë të pavullnetshme, një gënjeshtar priret të zhvendosë shikimin sy më sy dhe bebja e tij shfaq lëvizje, zakonisht të padukshme dhe mikroskopike, por që nuk mund t’i shpëtojnë programit.

Shkencëtarët e provuan pajisjen në një grup të selektuar personash, të cilëve iu kërkuar që në historitë që tregonin midis tyre, të fusnin edhe disa ngjarje të pavërteta.

Testimet, treguan se programi analizues ishte në gjendje të zbulonte 95% të të gjitha gënjeshtrave të thëna.
Shtuar më 01/04/2012, ora 14:24

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori