Facebook News Feed i infektuar më virus
Kompania e sigurisë BitDefender ka raportuar se një nga pesë lajmet tek News Feed janë të infektuara më virus. BitDefender ka analizuar 14 mijë përdorues të Facebook-ut dhe sipas statistikave, rreth 60 për qind e përdoruesve janë të infektuar nga përdorimi i aplikacioneve të palës së tretë. Këto aplikacione më qëllim të keq përbehën nga:

- 22 për qind e përdoruesve i pretendojnë ato aplikacione si shumë të dëmshme, të cilat u marrin të dhënat personale.
- 15.4 për qind premtojnë se edhe artikujt e lojërave të mëdha si FarmVille janë të infektuara me virus.
- 11.2 për qind preferojnë të mos përdorin butonin Like.
- 7.1 për qind preferojnë të mos lidhin llogarinë e tyre më ndonjë faqe tjetër (Connect with Facebook).

Aplikacioni Defensio Websense është pa pagesë për përdoruesit me dijeni se rreth 40 për qind e të gjitha mesazheve te statusit të përmbajë një URL dhe nga këto 10 për qind janë të bllokuara ose të çojnë në një përmbajtje me qëllim të keq.

Përdoruesit duhet të dinë një gjë se postimi i linqeve përmes rss dhe ndarjes në News Feed duhet të ndodhë vetëm kur jeni të sigurtë se çfarë po postoni. (albeu.com)
Shtuar më 27/11/2010, ora 12:26
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori