7 shërbime kërkimi që duhet t’i dijë çdo përdorues i Google
Pëlqej
Motorri i Google nuk përdoret vetëm për të kërkuar, por edhe për të llogaritur, parashikuar motin, etj. Ja shtatë shërbime kërkimi që çdokush duhet ti dijë.

1. Makinë llogaritëse

Nëqoftëse shkruan 3+2 në Google, pasi të klikosh “Search” do të shfaqet rezultati. Ky shërbim mund të përdoret edhe për llogaritje më të komplikuara si “3*(sqrt 8)^2=”.

2. Gjej orën në një shtet/qytet.

Për të gjetur sa është ora në këto momente përshëmbull në Londër duhet të shkruajmë “time london”, pra fjala “time” pasohet me emrin e shtetit apo qytetit.

3. Parashiko motin

Për të parashikuar motinLondër duhet të shkruajmë “ëeather london”.

4. Akseso tek informacioni rreth stock-eve të kompanive.

Të dhënat bëhen të mundura nga Google Finance. Thjesht shkruan ticker-in e kompanisë, si psh. “AAPL”.

5. Akseso për informacion rreth tërmetëve në kohë reale.

Shkruaj “Earthquake” dhe do të informohesh mbi tërmetet e fundit.

6. Konverto njesi të ndryshme.


7. Gjej kuptimin e fjalëvë.

Google mund të perdoret edhe si fjalor (Anglisht-Anglisht). Thjesht shkruaj “define” e pasuar me fjalën e dëshiruar./albeu.com/
Shtuar më 04/01/2017, ora 10:59
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori