Truri ynë ka aftësinë për të bërë “zoom”
Edhe truri ynë ka funksionin e “zoom” si tek Google Map, e cila lejon për të afruar një pjesë të një vendi të caktuar në hartë. “Zoom” si aftësi e trurit na ndihmon për të kuptuar se ku ndodhemi.

I gjithë ky proces është demostruar tek dy minj dhe të gjitha rezultatet janë publikuar në revistën “Cell e Neuron”.

Studimi mund të shpjegojë më mirë për shembull, pse të sëmurët me Alzhaimer, në fillim të sëmundjes së tyre, kanë tendencë për të humbur gjithmonë e më tepër sensin e të orientuarit. /albeu.com/
Shtuar më 18/11/2011, ora 09:30

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori