Macu Picu kërcënohet nga likenet
Muret e Macu Picut, qyteti i mrekullueshëm i konsideruar si një nga shtatë mrekullitë e botës, janë vënë në rrezik nga disa agresorë të vecantë.

Bëhet fjalë për likenet, vegjetalë të formuar nga bashkimi i algave dhe kërpudhave, që po gërryejnë gurët qindravjeçarë, shkruan Top Channel.

Alarmi është dhënë nga Drejtoria Rajonale e Kulturës, e cila ka kërkuar një ndërhyrje të shpejtë të ekspertëve të UNESCO-s, për të ndaluar avancimin e këtyre substancave.
Shtuar më 28/08/2011, ora 18:24

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori