Konventa e 1200 Wong-ëve
Më shumë se 1200 njerëz me mbiemrin Wong janë mbledhur në Toronto këtë fundjavë për një bashkim familjar, thonë organizatorët.

Wong-ët erdhën edhe nga Hong Kong-u për "Konventën Kombëtarë të Wong-vë", e cila zgjati deri të dielën, u raportua nga një stacion kanadez.

Wong-ët kanadezë janë takuar brenda disa viteve që nga viti 1950. Mbledhja e këtij viti ka qënë më e madhja deri tani.

Wong-ët nuk janë një familje në kuptimin tradicional të fjalës.

"Unë mendoj se të gjithë besojnë se nëse quhesh Wong, je familje. Mendoj se është e veçantë sepse shumë njerëz kanë ardhur nga larg për të parë familjen, miqtë e vjetër" tha organizatori i konventës Greg Wong.

Wong-ët filluan të vendoseshin në Kanada në 1859, shumica si shërbyes. Në ditët e sotme ka më shumë se 60 milion Wong-ë në mbarë botën.

"Ka qënë një rrugë e gjatë dhe kjo është një festë e asaj historie" thotë Greg Wong. /albeu.com/
Shtuar më 15/08/2011, ora 13:51

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori