Anija e një miliontë me radhë kaloi Kanalin e Panamasë (FOTO GALERI)

Kanali i Panamasë është i gjatë 82 kilometra dhe kalon nëpër ngushticën e panamasë duke lidhur Oqeanin Atlantik me Oqeanin Paqësor. Gjerësinë më të madhe arrinë 350 m. ndërsa në pjesën më të ngushtë është i gjërë vetëm 91.5 m. Thellësia arrin deri në 13.7 m. Pas Kanalit të Suezit paraqet një ndër arteriet detare më të rëndësishme në botë. Ndërtimi i kanalit ka zgjat nga viti 1904 deri në vitin 1914.
Kanali i Panamasë
Anija transportuese kineze është bërë anija e një miliontë që ka kaluar nëpër kanalin e Panamasë, nga ndërtimi i tij në vitin 1914">1914. Shtetet e Bashkuara të Amerikës, nga viti 1904 deri në vitin 1914">1914, ndërtuan kanalin e Panamasë e më pas, në vitin 1999 ia dorëzuan Panamasë.

Nëpërmjet Kanalit të Panamasë realizohet rreth katër përqind e tregtisë detare botërore.


Historia e shkurtër e Kanalit të Panamasë:

Kanali i Panamasë është i gjatë 82 kilometra dhe kalon nëpër ngushticën e panamasë duke lidhur Oqeanin Atlantik me Oqeanin Paqësor. Gjerësinë më të madhe arrinë 350 m. ndërsa në pjesën më të ngushtë është i gjërë vetëm 91.5 m. Thellësia arrin deri në 13.7 m. Pas Kanalit të Suezit paraqet një ndër arteriet detare më të rëndësishme në botë. Ndërtimi i kanalit ka zgjat nga viti 1904 deri në vitin 1914">1914.


Shikoni fotografitë:
Shtuar më 14/10/2010, ora 21:06

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori