50 te vertetat qe bota duhet ti ndryshoje!
Albeu.com
Gazetarja e BBC-se, Jessica Williams ne librin e sapo botuar "50 te vertetat qe bota duhet ti ndryshoje", rradhit 50 fakte qe trondisin boten do dite. Psh. Tregu boteror i droges eshte 400 miliarde $, SHBA-ja per pornografine ne vit harxhon plot 10 milione $. Lexoni te tjerat...Ja disa nga keto fakte:

- Tregu boteror i droges eshte 400 miliarde $
- SHBA-ja per pornigrafine ne vit harxhon plot 10 milione $
- Ne bote ka 27 milione skllever
- Nje anglez i thjeshte, gjate dites kapet te oakten 300 here nga kamerat
- Cdo vit 120 mije gra ose femra te reja i shiten Europes Perendimore
- SHBA-te, Kombeve te Bashkuara i kane 1 miliarde $ borxh
- Ne bote ka minimalisht 300 mije te burgosur ideologjik
- 300 mije femije te armatosur marrin pjese ne lufetrat qe aktualisht zhvillohen ne bote
- Ne SHBA, cdo jave mesatarisht 88 nxenes sjellin arme ne shkolle
- Ne Angli ne zgjedhjet e vitit 2001 kane marrur pjese 26 milion njerez, ndersa vetem ne sezonin e pare te Pop Idol-it mbi 32 milione persona kane perdorur voten e tyre
- Cdo vit vdesin nga 10 gjuhe
- 1/4 e lufterave zhvllohen per te marre ne kontroll burimet natyrore
- Ne Afrike 30 milion njerez jane te semure me AIDS.
- Numri i te vetevrareve eshte me i madh se numri i te vdekurve ne luftera.
- SHBA dhe Anglia jane dy shtetet me perqindje me te madhe te shtatezenise se hershme
- Ne Kine 44 milione gra jane te humbura
- Nurmi i grave Avon ne Brazil eshte me i madh se numri i ushtareve te ketij vendi
- Ne vitin 2002, 81% e denimeve me vdekje jane egzekutuar ne SHBA, Kine dhe Iran
- Supermarketet angleze kane me shume informata per qytetaret se sa ka qeveria dhe sherbimi sekret
- Subvancioni i dhene per nje lope ne BE eshte 2.50 $. Kjo shume eshte me e larte se sasia qe harxhojne 75% e popullsise Afrikane per harxhimet ditore. Pra, nje lope ne BE per nje dite harxhon me shume se 75% e popullsise afrikane.

Materiali eshte pergatitur nga Albeu.com. Ju lutemi te perdorni materialin duke treguar burimin.
Shtuar më 30/09/2007, ora 22:32
Tage: arkiv
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori