Ushtarakja Berisha: Kosova është serbe, gëzohem që vëllai u vra duke luftuar shqiptarët (FOTO LAJM)

Fati i oficerëve dhe ushtarëve shqiptare në ushtrinë serbe, është titulluar emisioni special me mysafiren shqiptare nga Klina e Kosovës dr.Hatixhe Berisha, prfesoreshë në Akademinë Ushtarake Serbe nga Departamenti i strategjisë dhe Doktor i Shkencave Politike.

Hatixhja një ish-oficere jugosllave tash profesoreshë në akademinë ushtarake serbe rrëfen për dashurinë e familjes nga Kosova për uniformën ushtarake të ushtrisë serbe dhe “patriotizmin e vëllezërve të saj që luftuan për liri dhe vdiqën me nderë në mbrojtje të kufirit serbo-shqiptar”.

E motra: Jem krenare që vëllai jonë Adem Berisha ra dëshmor në kufi mes Serbisë dhe Shqipërisë në mbrojtje të Jugosllavisë!

Sipas “Presheva Jonë”, pas çlirimit të Kosovës, ka mbi 100 shqiptare që shërbejnë në armatën serbe, pjesa dërrmuese djem e vajza nga Kosova, në mesin e tyre 6 oficerë të lartë, ku pesë prej tyre janë major dhe një nënkolonel.

“Historia e familjes nga Klina, rreth një babai, i cili, si një ushtar i Jugosllavisë, kaloi 4 vjet në kampet gjermane. Me dashurinë e rinisë së tij lindi gjashtë fëmijë, tre djem dhe tre vajza. Ata të gjithë u sollën si të jenë të barabartë në çdo aspekt. Kishte nderin, dinjitetin dhe patriotizmin e vlerë të përjetshme. I ati i tyre ishte goditur në luftë, por edhe fëmijët e tij…”, me këto fjalë nisi rrëfimi.

Hatixhe Berisha: Vëllai im nuk donte as serbët e as shqiptarët

Sipas këtij televizioni serb “UÇK-ja ishte në kërkim për fëmijët meshkuj, babai Halil nuk u ka dhënë atyre. Kjo familje e Klinës ka ndjekur parimet e tij, njerëz të ndershëm, kozmopolit. Edukimi gjithmonë për të mbrojtur vendin e tyre, t’i kushtojë shtrenjtë. Vëllai më i ri Izet, si një oficer i JNA u vra në vitin 1991 në Vukovar. Një vëlla tjetër vrarë në vitin 1999. Motra, atëherë togere, ky lajm është marrë duke mbrojtur kufirin jugosllav-shqiptar.”
Shtuar më 28/12/2018, ora 10:52
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori