Sjellje hipokrite që prindërit ua kalojnë fëmijëve të tyre pa e kuptuar (FOTO LAJM)

“Ju nuk duhet t’i gënjeni njerëzit, por unë mund ta bëj.”

Prindërit i mësojnë fëmijët e tyre që gjithmonë të tregojnë të vërtetën dhe të pranojnë pasojat e sjelljes së tyre. Por ndonjëherë ata e prishin vetë këtë rregull. Të thuash gënjeshtra të bardha, sheqerosje të së vërtetës ose të fshehësh informacionin sepse “ndarja e këtyre me të tjerët nuk do të ndryshojë asgjë” mund të duket goxha hipokrite në sytë e një fëmije.
Prindërit duan më të mirat për fëmijët e tyre, por ndonjëherë, ata pa dashje i dëmtojnë ata me dashurinë dhe mbrojtjen ndaj e tyre. Ata mund të dërgojnë sinjale të përziera, të injorojnë mendimet e fëmijëve të tyre ose të thyejnë rregullat që i kanë caktuar vetë.

Edhe nëse të rriturit nisen për mirë, veprime të tilla mund t’i bëjnë fëmijët të ndjehen të hutuar dhe të pasigurt se si duhet të veprojnë në botë.

Ne duam të hedhim dritë mbi situatat e padobishme kur të rriturit veprojnë si hipokritë dhe as nuk e vërejnë se po e bëjnë.


Shtuar më 29/05/2020, ora 16:15

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori