Nga gjermanët tek rusët dhe amerikanët,10 tanket më të frikshëm në botë (FOTO LAJM)

10-ZTZ-99 kineze në vlerë 2,6 milionë dollarë

Qëllimi i zhvillimit të këtij tanku ishte modernizimi i ushtrisë së vjetër kineze, dhe në fakt, ajo duhej të ishte një konkurrencë e fortë për tanket perëndimore. Por në fushën e teknologjisë së fundit ai kufizohet në luftën me objektiva të largëta. Disavantazhi kompenson lehtë rezultatet e mira në luftimin e drejtpërdrejtë dhe lëvizjen e mirë. Pesha relativisht e ulët, 54 tonë, mund të arrijë një shpejtësi prej 80 km / h. Posedon top prej 125 mm.
Tanku, sot një mjet i fuqishëm ushtarak i armatosur që shërben si mbështetje për këmbësorinë ose veprimet e vetme, së pari u shfaq në Britani të Madhe dhe më pas në Francë dhe Gjermani.

Nga prototipi i prodhuar në vitin 1916">1916, nuk ishte shumë kohë para se makina me shenjën Markun të shkojë në prodhim serik.

Ishte ky tanku i parë dhe kishte formën e paralelogrameve. Ishte i armatosur me dy topa 57 mm dhe katër armë, tetë metra i gjatë, 4.2 i gjerë dhe 2.2 metra i gjatë.

U përdor për herë të parë gjatë Luftës së Parë Botërore, kundër gjermanëve në lumin Somi më 15 nëntor 1916">1916.

Që atëherë, teknologjia ushtarake ka ndryshuar fuqishëm, por tanket kanë mbetur një pjesë e rëndësishme e çdo inventari ushtarak.

Rezervat e sotme janë shumë më të forta dhe më të shtrenjta se të parat.

Më sipër ju paraqesim disa nga tanket më të shtrenjta.
Shtuar më 27/12/2018, ora 16:10

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori