Nga gjermanët tek rusët dhe amerikanët, njihni 10 tanket më të frikshëm në botë (FOTO LAJM)

10-ZTZ-99 kineze në vlerë 2,6 milionë dollarë

Qëllimi i zhvillimit të këtij tanku ishte modernizimi i ushtrisë së vjetër kineze, dhe në fakt, ajo duhej të ishte një konkurrencë e fortë për tanket perëndimore. Por në fushën e teknologjisë së fundit ai kufizohet në luftën me objektiva të largëta. Disavantazhi kompenson lehtë rezultatet e mira në luftimin e drejtpërdrejtë dhe lëvizjen e mirë. Pesha relativisht e ulët, 54 tonë, mund të arrijë një shpejtësi prej 80 km / h. Posedon top prej 125 mm.
Tanku, sot një mjet i fuqishëm ushtarak i armatosur që shërben si mbështetje për këmbësorinë ose veprimet e vetme, së pari u shfaq në Britani të Madhe dhe më pas në Francë dhe Gjermani.

Nga prototipi i prodhuar në vitin 1916, nuk ishte shumë kohë para se makina me shenjën Markun të shkojë në prodhim serik.

Ishte ky tanku i parë dhe kishte formën e paralelogrameve. Ishte i armatosur me dy topa 57 mm dhe katër armë, tetë metra i gjatë, 4.2 i gjerë dhe 2.2 metra i gjatë.

U përdor për herë të parë gjatë Luftës së Parë Botërore, kundër gjermanëve në lumin Somi më 15 nëntor 1916.

Që atëherë, teknologjia ushtarake ka ndryshuar fuqishëm, por tanket kanë mbetur një pjesë e rëndësishme e çdo inventari ushtarak.

Rezervat e sotme janë shumë më të forta dhe më të shtrenjta se të parat.

Më sipër ju paraqesim disa nga tanket më të shtrenjta.
Shtuar më 08/08/2018, ora 12:28
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori